Hardware (sporingsenheder)

kajoule kan tracke alle typer værktøj, så du ved, hvor dit grej er – hele tiden. 

kajoules GPS– og bluetooth-enheder installeres på værktøj, så du kan følge det i realtid, samle al information ét sted og optimere brugen af deleværktøj.

For når alle ved, hvor værktøjet er, kan I udnytte det fulde potentiale. Vi udfører installation uden bøvl! 

En Beacon er en lille og billig sporingschip, som egner sig til montering på steder med begrænset plads; fx på håndværktøj. 

Den er bygget på standard og gennemtestet bluetooth-teknologi. Den er derfor underlagt denne teknologis egenskaber – eksempelvis på rækkevidde som er maks 100 meter og i praksis omkring 30 meter for sikker læsning.

For at den kan benyttes til sporing er den derfor  afhængig af, at en mobiltelefon eller gateway opfanger dens signal og sender data om dens placering videre til sporingssystemet så dens placering løbende opsamles. 

En beacon (sporingschip) har en høj batterilevetid og kan typisk holde i +4 år. Læs mere om beacons (sporingschips) her.

Fordelene ved Beacons, sammenlignet med GPS’er, er lavere pris, mindre størrelse og længere batterilevetid. 

Modsat Beacons sender en kajoule GPS’er selv data om sin placering til sporingsystemet og kræver derfor et data-mobilabonnement for at fungere. Den er som udgangspunkt batteridrevet, og er derfor velegnet til sporing af større enheder, hvor der ikke er adgang til fast strømforsyning. Det er eksempelvis trailere.

Frekvensen af data-afsendelse har stor indflydelse på batterilevetiden, så valget, af hvor ofte man ønsker ny information om enhedens position, skal vægtes op mod batterilevetiden. Typisk vælges 3 daglige registeringer, som giver en batterilevetid på adskille år 

Fordelene ved kajoule GPS’er er, at de er uafhængige læsning via mobil eller gateways, og at de kan installeres på enheder uden fast strømforsyning. Læs mere om GPS her

En kajoule gateway er GPS-enhed med en indbygget læser til Beacons. Den opsamler konstant signaler fra Beacons i nærheden af den og sender denne information videre til kajoule-appen. Læs mere om kajoule gateway her

Den er derfor velegnet til installation på steder, hvor den skal opsamle viden om brugen af materiel og værktøj. F.eks. i en container, lagerbygning, servicebil eller maskine, hvor der befinder sig udstyr med Beacons. 

Fordelene ved kajoule gateways er at man kan opnå god automatisk sporing ved brug af de billige og små Beacons samtidig med at man få GPS registreringer for enheden den er monteret på.

kajoule labels giver en billig og robust løsning til entydig at identificere jeres værktøj og udstyr. I praksis er det en forudsætning for effektiv værktøjsstyring.

Via en mobiltelefon kan labelens stregkode skannes, hvilket giver øjeblikkelig adgang til information om værktøjet/udstyret. Det gør det let at angive hvem brugeren er og dermed konstant at være i kontrol med hvor ens værktøj og udstyr befinder sig.

Læs mere om vores labelløsning her

beacon sporingschips